In het zonnetje gezet

Kamer 1 is niet direct de populairste kamer voor veel bewoners. Een kamer met openslaande deuren in de tuin oogt veel luxer en zo ervaren de meeste bewoners dat. Zeker voor de rokers zijn het de leukste kamers.

Op kamer 1 woonde een Aziatische bewoonster. Ze was niet zo groot en altijd ontzettend beleefd en dankbaar als je haar ergens mee hielp of even je hoofd om de deur stak. Zoals veel bewoners had ze zelf wat meubeltjes meegebracht en het gezellig ingericht. Voor het raam had ze een kleine tweezitsbank gezet met daarvoor een laag tafeltje vol met allerlei snuisterijen uit haar huis.

Voor de lunch wilde ze graag een kopje heet water zodat ze wat noodles kon klaarmaken. Terwijl zij zich op het bankje installeerde, ging ik kokend water voor haar halen. Toen ik voorzichtig met mijn kopje naar binnen kwam, zat ze met haar rug naar het raam volop in de zon. Het was een prachtig gezicht: haar tengere postuur met opgetrokken knieën op het bankje, omringd met al die spulletjes, met een grote glimlach en dankbaar uitkijkend naar het kopje warm water. Vanachter haar scheen volop de zon binnen. Toen besefte ik dat kamer 1 de enige kamer is waar de zon rechtstreeks naar binnen kan schijnen.

De zonnekamer van het Veerhuis!